Rozie

Droeve Rozie, blije Rozie

“Droeve Rozie, blije Rozie” is een interactieve voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek. Voor dit project ging het Odeon Saxofoonkwartet een samenwerking aan met auteur Raf Missorten, die het verhaal van Rozie, de kleine verdwaalde pandabeer tot leven wekte. Rozie is een jong roze pandabeertje die haar familie in een zware storm kwijtraakte. Ze probeert op haar weg uit te zoeken wie ze eigenlijk is en waar ze precies thuis hoort. Ondertussen evolueert Rozie van een roze diertje, tot een mooie zwart-witte pandabeer. Onderweg botst ze op verschillende dieren die haar familie wel eens zouden kunnen zijn. Dit verhaal heeft als centrale thema’s een zoektocht naar de eigen identiteit, diversiteit en verandering van je eigen lichaam. Deze thema’s leunen sterk aan bij de leefwereld van kinderen van 4 t.e.m. 8 jaar oud.
Bij “Droeve Rozie, blije Rozie” worden kinderen op een fantasierijke manier in contact gebracht met klassieke muziek en de familie van de saxofoons. Het Odeon saxofoonkwartet ging hiervoor de samenwerking aan met componist Noah Thys. Hij schreef de bijpassende muziek bij het verhaal, waarbij de vele mogelijkheden en verschillende klanken van de saxofoon aan bod komen, aangevuld met piano en klokkenspel.
Voor de voorstellingen van “Droeve Rozie, blije Rozie “wordt het Odeon Saxofoonkwartet vergezeld door Miekemie’s Vertelateljee. Zij brengt de fantasie van de kinderen helemaal tot leven en kan als geen ander de verbeeldingszin aanspreken.
Het boek “Droeve Rozie, blije Rozie” kwam tot stand op vraag van het Odeon Saxofoonkwartet. Illustrator Yvo De Reus verzorgde de bijpassende illustraties, die ook in de voorstelling aan bod komen. Het boek zelf is verkrijgbaar via het Odeon Saxofoonkwartet, via het contactformulier: http://odeonsax.be/contacteer-ons/

Miekemie

miekemie.be

Miekemie houdt als geen ander van verhalen. Als leerkracht in een Freinetschool kon ze met kinderen aan de slag om haar passie van vertellen, voorlezen en toneel spelen in de praktijk te brengen. 
Miekemie volgde lessen toneel aan de muziekacademie van Geraardsbergen, schreef zich in voor cursussen muzische vorming en verteltheater en kreeg opleidingen rond filosoferen met kinderen. 
Al deze kennis en opgedane ervaring bundelde ze tenslotte in “Miekemie’s Vertelateljee”. Ze neemt kinderen interactief mee in een wereld van verhalen. 

Raf Missorten


Raf Missorten (°1970) werkt als hoofd van de pedagogische begeleidingsdienst bij de Broeders van Liefde.
Hij schreef al meerdere boeken voor kinderen: Gekke Bokkensprongen, Snoepvraagjes, Een Potje tijd, Prinsesje Ondersteboven, Ventje, Stoffel en nu als laatste werk: Droeve Rozie, Blije Rozie.
Op creatieve wijze promoot Raf Missorten zijn boeken, hetzij alleen, hetzij in een familievoorstelling met zijn gezin.
Raf is papa van Rune (20) en Mendel (17) en gelukkig getrouwd met Petrocsja (juf eerste leerjaar).

Noah Thys

noahthys.com

Noah Thys is componist en zanger (bariton). Zijn werk gaat van klassieke tot nieuwe media.
Hij gaat op zoek naar muziek die mensen kan verbinden, meeslepen, en verhalen kan vertellen.
Kom meer te weten via de ‘About’ sectie, of luister naar een selectie van zijn werk.

Speeldagen

Voor alle speeldata, neem een kijkje op onze pagina Programma.

Boekingen

*Deze voorstelling is niet meer te boeken.*

Prijs: Vanaf 750 euro voor 1 voorstelling (maximum 150 kinderen). De prijs drukken? Daar zijn verschillende opties voor. Neem gerust contact op en we bekijken samen de mogelijkheden.
Wat krijg je voor die prijs?

  • De voorstelling gebracht door 4 professionele muzikanten en een vertelster met jarenlange ervaring in het lager onderwijs.
  • Een korte workshop waarbij we de kinderen aan de hand van verschillende stappen het refrein van ons slotlied aanleren.
  • 1 exemplaar van het boek.
  • Een pdf-bestand met lesideetjes voor de leerkrachten zodat ze rond de thema’s die in het verhaal voorkomen kunnen werken in de klas.
  • Een partituur van het slotlied.